Pagina's

dinsdag 6 juni 2017

Dat was toen ...



Zo dan. Zaterdagmiddag 17.30 uur. De sleutel kon worden omgedraaid om het vervolgens een week achterwege te laten. Want, dit jaar kan ze zich voor het eerst na de oprichting van Vintage' Lein in 2013 een korte vakantie  permitteren.

Nog geen idee waarheen te vertrekken, koos zij - Vintage' Lein - voor een eerste overnachting bij een Van der Valk hotel in Gilze Rijen, op slechts een klein stukje rijden afstand. 


Ze verkoos een kamer met een bubbelbad, stortdouche etc... Want, het leven van een ondernemer is best zwaar en voor die zuur verdiende centen mag je best een klein beetje genieten, ...

Na een heerlijke nacht Gilze Rijen en een voortreffelijk opstart ontbijt ging zij richting Keulen. Een A- part hotel zou het verblijf worden voor de rest van de week. Een soort appartement met handdoeken.


Hoewel zij zich meer thuis voelt in hotels, was dit plekje waaraan je ten opzichte van een hotel zeker 500,00 euro kon overhouden, best oke. Het ligt  recht tegenover het Chocolat Museum en het Haven Cafe van waaruit dit Museum elke avond werd aanschouwd onder het genot van een vaasje of vaas bier.


Overdag gaf zij in eerste instantie haar tijd aan de plaatselijke bakker (die zo'n beetje de hele stad in zijn bezit heeft), genaamd Merzenich voor het ontbijt en vervolgens aan het Kaufhaus en de Jacobi, twee grote warenhuizen. 


Tussendoor slenterde ze door de wijk Ehrenfeld (5 haltes met de metro), bezocht ze de Dom, het Chocolade Museum en het ook het nog oudere parfumhuis Farina voor een rondleiding.

Maar, waar ze werkelijk voor kwam was 4711, waar ze een geurenworkshop en rondleiding had geboekt.  


Dit was super, ze dompelde zich erin onder en dit alles leidde ertoe dat ze vanaf woensdag 20.06.2016  officieel dealer is van dit zeer oude geurwater uit Keulen, genaamd 4711.

Inmiddels heeft ze in haar winkeltje een vitrinekast vol geuren van toen, maar ook van nu waarbij een belofte van euphorizing, refreshing, vitalizing etc...wordt meegegeven.


Bekijk hier het  filmpje maar, of kom gewoon eens langs op de Hoogstraat 151 (inmiddels Hoogstraat 86 A) te Schiedam.


Tot snel! Groetjes Marjolein van de Vintage'Lein
P.s. Ik ben zeer benieuwd naar jouw ervaringen met 4711 ...Reageer onderstaand!



Marjolein van de Vintage'Lein
Zie www.vintagelein.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vertel me erover...